Henrike heeft gedurende 16 maanden met mij, binnen NS, gewerkt als Project Management Officer (PMO) voor de projecten Flirt Fast Forward (Voorbereiden Vervoer), VIRMm1 (Opstart Vervoer) en het Programma Materieel Implementaties. Drie programma’s, waarvan twee operationeel/technisch en één organisatorisch.

Ze is gestart in een periode dat het eerste project op volle snelheid liep en heeft zich zeer snel ingewerkt in de complexe spoormaterie, het brede team en de vele stakeholders in de keten.

We hebben haar professionaliteit, zorgvuldigheid, leergierigheid, zorgzaamheid en verbindende kwalteit zeer gewaardeerd.

Ze heeft geholpen om processen te structureren en optimaliseren, maakte overzichten en rapportages en was een rustpunt in de hectiek voor de teams waarmee ze werkte.  Ze is zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid, ook op thema’s die verder gaan dan de PMO-verantwoordelijkheid. Daarnaast voelt ze gevoeligheden goed aan waardoor ze adequate actie onderneemt en tijdig afstemming zoekt.

Persoonlijk heeft Henrike mij ook gefaciliteerd in het structureren en organiseren van mijn projectadministratie, maar ook mijn eigen werkzaamheden binnen de 3 projecten. Ze gaf daarbij gevraagd en ongevraagd advies met als resultaat effectieve inzet over deze projecten heen, een sluitende projectadministratie en minimale kosten.

Ik kan Henrike zeker aanbevelen voor een PMO of PA opdracht!

Luuk Kessels, Project- en Implementatiemanager NS Techniek

Henrike heeft als interim Executive Assistant gewerkt voor mijzelf en twee andere leden van het executive team. Ze was in staat om binnen zeer korte tijd de organisatie en het werk te overzien.

Ze werkte op hoog professioneel niveau en faciliteerde daarmee mijn dagelijkse werk en reizen. Ze was zeer pro-actief en flexibel, zorgde voor mijn zaken wanneer ik niet op kantoor was bijv. vanwege reizen, en rapporteerde daarna aan mij.

Henrike neemt verantwoordelijkheid, is gestructureerd, serviceverlenend en resultaatgeoriënteerd. Het was een plezier om met haar te werken! 

David Gebhardt, Chief Operating Officer, Ingenico ePayments

“Henrike heeft gedurende ongeveer 4 jaar, in deeltijd, Eumedion organisatorisch en secretarieel ondersteund. Zij heeft niet alleen de ledenadministratie verzorgd, alle vergaderingen gecoördineerd, reizen geregeld, maar zich vooral ook beziggehouden met de organisatie van kleine en grote (internationale) evenementen. Eumedion is een belangenorganisatie op het gebied van corporate governance en duurzaamheid voor aangesloten institutionele beleggers. Henrike heeft met de diverse stakeholders zeer goede contacten onderhouden, begreep, en kon meedenken over de activiteiten van de organisatie en was daarom ook lid van de PR-commissie.”

Rients Abma, directeur, Eumedion